სიახლები

30-11--0001:   საქაროზას ტესტი

ველა სასმელის 5მლ-იანი სინჯის აღების შემდეგ, ფაიფურის ჯამზე იქნა განთავსებული და ძლიერ გაცხელებული იქამდე, სანამ ცვლილებები არ შეინიშნა. შავი ფერის ნარჩენებმა დაამტკიცეს, რომ ცივი სასმელები შეიცავს ...

30-11--0001:   ტესტი გლუკოზის შემცველობაზე

მოსწავლეებმა განსაზღვრეს გლუკოზის შემცველობა სასმელებში ბენედიქტის ხსნარის საშუალებით.

30-11--0001:   CO2-ის განსაზღვრა უალკოჰოლო სასმელებში

მოსწავლეებმა აიღეს 4 სხვადასხვა ბრენდის სასმელი და გაატარეს ლიმონიან წყალში. ბოთლების გახსნისთანავე სინჯები ლიმნიან წყალში იქნა გატარებული. წყალი რძისებრი შეფერილობის გახდა.

30-11--0001:   მჟავიანობის განსაზღვრა უალკოჰოლო სასმელებში

სხვადასხვა ბრენდის სხვადასხვა სასმელის სინჯები სინჯარით იქნა აღებული და pH ქაღალდზე განთავსებული. ქაღალდის ფერის ცვლილება დაფიქსირდა და სტანდარტულ pH სკალასთან იქნა შედარებული